Loading

Statie ITP Cluj-Napoca la Black Auto Service

Orice mașină care circulă pe străzile din România trebuie să aibă valabilă Inspecția Tehnică Periodică. În caz contrar, proprietarul mașinii este supus unei amenzi și suspendării mașinii. De aceea, este extrem de important să verificați constant valabilitatea certificatului ITP.

Stația ITP Cluj-Napoca – Black Auto are program prelungit în cursul săptămânii, de luni până vineri, de la ora 10:00 la ora 19:00 și aveți posibilitatea să vă alegeți ora preferată de dvs. pentru programare. puteti opta fie  prin programare ITP ONLINE, printr-un formular pus la dispoziție pentru dumneavoastră, fie sunand la nr de tel 0722.103.260.

Conform Legislatiei din România, fiecare autoturism este obligat să aibă Inspecția Tehnică Periodică la zi. Pe lângă importanța de a fi în legalitate, Inspecția Tehnică Periodică este esențială pentru a menține siguranța particilanților la trafic. În funcție de vechimea autoturismului, se va decide la ce interval de timp este necesară reînnoirea certificatului ITP:

 • Autovehicule noi – primul certificat ITP la 3 ani;
 • Autovehicule mai noi de 12 ani – ITP o dată la 2 ani;
 • Autovehicule mai vechi de 12 ani – ITP o dată la 1 an;
 • Autovehicule destinate transportului de persoane (Taxi, Uber, Bolt etc.) – ITP o dată la 6 luni;
 • Motociclete, mopede și autovehicule cu 3 roți – ITP o dată la 2 ani.

 

Stația ITP Cluj-Napoca –  Black Auto stă la dispoziția tuturor clujenilor pentru a le oferi acest serviciu. Întreaga echipă crede în siguranța rutieră, astfel că sprijinim conducătorii auto și să îi încurajăm să își efectueze inspecțiile necesare la autoturismele lor.

Dacă aveti emoții în legatură cu primirea unui certificat nou ITP, recomandăm să vă programați pentru o verificare a autoturismului înainte de a vă prezenta pentru verificarea tehnică. Astfel, noi vă putem ajuta să vă prezentați perfect la verificarea tehnică și să fiți siguri că veți obține un certifcat nou și valid.

De ce acte am nevoie pentru ITP?

Pentru a vă asigura că se poate desfășura Inspecția Tehnică Periodică, trebuie să aveți toate actele necesare:

 • Certificat de înmatriculare al vehiculului (original);
 • Cartea de identitate a vehiculului (original);
 • Copie CIF la auto leasing (opțional – doar unde este cazul);
 • Asigurarea Autoturismului;
 • Cartea de identitate a persoanei care prezintă mașina la ITP (original) – în caz că mașina are alt deținător legal, nu este obligatorie prezența acestuia.

 

În lipsa acestor documente, inspectorul autorizat pentru eliberarea certificatului de ITP nu poate să deruleze verificarea tehnică a autoturismului; prin urmare, nu va elibera un Certificat nou și valid.

Stație ITP Cluj-Napoca Autorizată de R.A.R.

La Black Auto Cluj Service lucrează doar specialiști autorizați de Registrul Auto Român care pot emite astfel de certificate valabile conform procedurilor stabilite de R.A.R. De asemenea, service-ul dispune de camerele video obligatorii pentru a se putea desfășura legal inspecția tehnică. Se realizează inspecții atât pentru autoturisme cu masa până în 3,5 tone și înălțimea maximă de 2,7 m, cât și pentru motociclete și mopede.

Ce înseamnă Inspecția Tehnică Periodică?

Inspecția Tehnică Periodică este un certificat oferit de orice stație ITP autorizată de Registrul Auto Român (R.A.R), care confirmă starea de bună funcționare a autovehicului. Conform acestui certificat, primești dreptul de a circula legal și în siguranță pe drumurile din România.

Ce se verifică în cadrul Inspecției Tehnice Periodice?

Specialiștii autorizati de Registrul Auto Român vor fotografia compartimentul motorului, ceasurile de bord și exteriorul mașinii. Aceste fotografii sunt obligatorii și fac parte din regulamentul impus de Registrul Auto Român.

În continuare, vor verifica seria ștantată a caroseriei și a motorului pentru a se asigura că mașina este identificată corect și legal, conform Cărții de Identitate a Automobilului. Seriiile trebuie să fie VIZIBILE și să corespundă cu cele din Cartea mașinii.

Inspecția Tehnică Periodică se desfășoară pe standul de testare în următoarele etape:

 • Verificarea gradului de poluare – această etapă presupune introducerea unei sonde în interiorul sistemului de evacuare pentru determinarea comproziției chimice a gazelor emise și măsurarea nivelului de zgomot produs;
 • Verificarea sistemului de frânare;
 • Verificarea principalelor elemente de siguranță: sistem de direcție, sistem de rulare, sistem de suspensie, sisteme de atenționare (claxon);
 • Verificarea elementelor de caroserie (porțiuni de rugină pe caroseriei, fisuri la nivelul parbrizului);
 • Verificarea echipamentelor electrice și a gradului de vizibilitate a farurilor.

 

Inspectorul autorizat pentru acordarea certificatului de ITP va verifica defectele la nivelul autoturismului. Acestea pot fi minore, majore sau periculoase.

Defectele minore sunt cele care nu au impact semnificativ asupra conducătorului auto sau a celorlalți participanți la trafic, nici asupra mediului înconjurător. Dacă sunt depistate astfel de defecte, autoturismul primește un certificat nou ITP, dar posesorul acestuia trebuie să rezolve defecțiunile menționate în cel mai scurt timp.

Defectele majore sunt cele care au un impact semnificativ asupra conducătorului auto, a celorlalți participanți la trafic sau asupra mediului înconjurător. În funcție de definițiile specificate, inspectorul autorizat este cel care decide dacă oferă sau nu autoturismului un certificat nou ITP.

Defectele periculoase sunt cele care au un impact imediat și reprezintă un risc mare asupra conducătorului auto, a celorlalți participanți la trafic sau asupra mediului înconjurător. În cazul în care există astfel de defecte, autoturismul nu primește un certificat nou ITP și este nevoit să fie retras de pe drumurile publice.

Unde se poate face Inspecția Tehnică Periodică?

ITP-ul poate fi realizat la orice stație ITP Cluj-Napoca sau RAR din țară. Dacă vă aflați în Cluj-Napoca, vă invităm să vă programați la noi pentru obținerea certificatului de ITP. Avem posibilitatea programării fie la numărul de telefon: 0722.103.260, fie prin programare ITP ONLINE, printr-un formular pus la dispoziție pentru dumneavoastră. Puteți să vă prezentați pentru evaluarea tehnică de luni până vineri, de la ora 10:00 la ora 19:00. Suntem printre puținele stații ITP cu program prelungit.

Programare ITP online Cluj Napoca

Vă puteți programa ONLINE sau la numărul de telefon: 0722.103.260, de luni până vineri, de la ora 10:00 la ora 19:00. Suntem printre stațiile ITP Cluj Napoca autorizate de Registrul Auto Român care funcționează în program prelungit.

Vă așteptăm cu drag la Black Auto Cluj pentru verificarea tehnică a autovehiculului dumneavoastră!

Va puteti programa ONLINE.

Sau va puteti programa la numarul de telefon: 0722.103.260

Va asteptam cu drag la Black Auto Cluj pentru verificarea tehnica a autoturismului dumneavoastra.