Loading

Statie ITP Cluj-Napoca la Black Auto Cluj Service

Orice masina care circula pe strazile din Romania trebuie sa aiba valabila Inspectia Tehnica Periodica. In caz contrar, proprietarul masinii este supus unei amenzi si/sau suspendarea masinii. Astfel ca, este extrem de important sa verificati constant valabilitatea certificatului si sa va faceti programare ITP online atunci cand este cazul. Acum aveti posibilitatea sa va alegeti intervalul de timp care va convine cel mai mult. Avem program prelungit in cursul saptamanii, de luni pana vineri de la ora 10:00 la ora 18:30.

ITP-ul nu are ca si rol de a suprinde conducatorii auto cu certificatul expirat pentru acordarea unor amenzi, ci are un rol extrem de important in ceea ce priveste siguranta rutiera, atat pentru conducatorul auto, cat si pentru ceilalti participanti la trafic.

Conform Legislatiei din Romania, fiecare autoturism este obligat sa-si efectueze Inspectia Tehnica Periodica. In functie de vechimea autoturismului, se va decide la cat timp este nevoie sa se renoiasca certificatul ITP. Majoritatea masinilor au obligatia de a face Inspectia Tehnica Periodica o data la 2 ani.

In anul 2020, raman aceleasi reguli pentru prezentarea autoturismelor pentru verificarea tehnica a acestora.

Proprietarii autoturismelor de uz personal, cele care nu sunt destinate transportului de persoane sau marfuri, care au varsta autoturismului de 12 ani plus, sunt rugati sa isi faca programare ITP online in fiecare an.

Proprietarii autoturismelor de uz personal, care au varsta automobilelor mai putin de 12 ani, sunt rugati sa isi faca programare pentru Inspectia Tehnica Periodica o data la doi ani.

Proprietarii autoturismelor de transport persoane sau marfuri, sunt rugati sa isi faca programare pentru Inspectia Tehnica Periodica la fiecare 6 luni.

Proprietarii autoturismelor noi, sunt rugati sa isi faca programare la Inspectia Tehnica Periodica, o data la trei ani.

Statie ITP Cluj-Napoca – Black Auto Cluj vine in ajutorul tuturor clujenilor pentru a le oferi acest serviciu. Intreaga echipa crede in siguranta rutiera, astfel ca vrem sa sprijinim conducatorii auto si sa-i incurajam sa-si efectueze inspectiile necesare la autoturismele lor. Acest lucru ii ajuta atat pe ei, oferindu-le siguranta si protectie in propria masina, cat si siguranta pentru ceilalti participanti la trafic.

De asemenea, daca aveti emotii in legatura cu primirea unui certificat nou ITP, atunci cel mai bine este sa va programati pentru o verificare a autoturismului, inainte de a va prezenta pentru verificarea tehnica. Astfel, noi va putem ajuta sa va prezentati perfect la verificarea tehnica si sa fiti siguri ca veti obtine un certifcat nou si valid.

Statie ITP Cluj-Napoca: Autorizata de R.A.R.

Statie ITP Cluj Napoca

La Black Auto Cluj lucreaza doar specialisti autorizati de Registrul Auto Roman care pot emite astfel de certificate valabile conform procedurilor stabilite de R.A.R. De asemenea, dispune de camerele video obligatorii pentru a se putea desfasura legal inspectia tehnica.

Ce inseamna Inspectia Tehnica Periodica?

Inspectia Tehnica Periodica este un certificat oferit de orice statie ITP autorizata de Registrul Auto Roman (R.A.R) care confirma starea buna de functionare a autovehicului. Conform acestui certificat primesti dreptul de a circula legal si in siguranta pe drumurile din Romania.

Atunci cand se realizeaza o verificare tehnica a automobilelor, inspectorul autorizat de Registrul Auto Roman, se uita dupa anumite elemente importante pe care trebuie sa le treaca in raportul efectuat.

Astfel, el se uita daca exista reparatii sau modificari necorespunzatoare. Asta se refera la faptul ca urmareste ca orice tip de reparatie si modificare neautorizata sa nu aiba efecte negative asupra sigurantei conducatorului auto sau a celorlalti conducatori auto, precum si asupra mediului inconjurator. De asemenea, verifica daca exista componente neomologate sau necertificate pe autoturismul prezentat la inspectia tehnica.

Inspectorul autorizat pentru acordarea certificatului de Inspectie Tehnica Periodica va verifica defectele de la nivelul autoturismului. Acestea pot sa fie minore, majore sau periculoase.

Defectele minore sunt cele care nu au impact semnificativ asupra conducatorului auto sau a celorlalti participanti la trafic, cat si asupra protectiei mediului. Daca sunt depistate astfel de defecte, autoturismul primeste un certificat nou ITP, dar trebuie sa rezolve defectiunile mentionate de inspector in cel mai scurt timp.

Defectele majore sunt cele care au un impact semnificativ asupra conducatorului auto sau a celorlalti participanti la trafic, cat si asupra protectiei mediului. In functie de definitiile specificate, inspectorul autorizat este responsabil daca ii ofera sau nu autoturismului un certificat nou ITP.

Defectele periculoase sunt cele care au un impact imediat si reprezinta un risc mare asupra conducatorului auto sau a celorlalti participanti la trafic, cat si asupra protectiei mediului. In cazul in care autoturismul prezinta astfel de defecte, atunci autoturismul nu primeste un certificat nou ITP si este nevoit sa fie retras de pe drumurile publice.

Unde se poate face Inspectia Tehnica Periodica?

ITP-ul poate fi realizat la orice statie ITP Cluj-Napoca sau RAR din tara. Pentru cei care se afla in Cluj-Napoca, ii invitam sa se programeze la noi pentru obtinerea certificatului de Inspectie Tehnica Periodica. Avem posibilitatea programarii la numarul de telefon: 0722.103.221, cat si programare ITP ONLINE pe formular pus la dispozitie pentru dumneavoastra. Puteti sa va prezentati pentru evaluarea tehnica de luni pana vineri, de la ora 10:00 la ora 18:30. Suntem printre putinele statii ITP care ofera program prelungit.

Ce se verifica in cazul unei Inspectii Tehnice Periodice?

Specialistii nostri autorizati de Registrul Auto Roman vor efectua doua fotografii: una cu compartimentul motorului, si alta cu exteriorul masinii. Aceste fotografii sunt obligatorii si fac parte din regulamentul impus de Registrul Auto Roman.

Inspectorii ITP vor verifica seria caroseriei si a motorului pentru a se asigura ca masina este identificata corect si legal, conform Cartii de Identitate a Automobilului. De asemenea, vor verifica si celelalte serii trecute in Cartea de Indentitate a Automobilului pentru a fi siguri ca corespund cu masina prezentata pentru eliberarea Certificatului ITP.

Vor derula divese teste pentru acordarea certificatului de Inspectie Tehnica Periodica cum ar fi:

 • test de populare
 • test de zgomot
 • test pentru sistemul de franare
 • test pentru directie
 • test pentru vizibilitate
 • test pentru instalatia electrica

Inspectorul ITP va verifica nivelul emisiilor de noxe sa fie in conformitate cu normelelor Euro specifice. Pentru asta, asigura-te ca nivelul de combustibil si ulei de motor sunt adecvate.

Vor verifica daca toate luminile functioneaza corect. Astfel, se vor uita la faruri, luminile de semnalizare, luminile spate, luminile de avarie, luminile de pozitie si cele de frana. Vor verifica si instalatia electrica, atat ca si stare cat si ca si functionalitate.

De asemenea, vor verifica si luminile de avertizare de pe panoul de bord daca acestea se aprind si se sting atunci cand este introdusa cheia in contact. Vor verifica si functionalitatea vitezometrului.

Inspectorii ITP vor verifica si aspectul exterior al automobilului (parbriz, rugina, culoare), precum si presiunea in pneuri. Asigura-te ca stergatoarele sunt intacte, parbrizul nu prezinta fisuri, iar jantele si pneurile nu prezinta deteriorari.

In caz ca esti constient ca ai anumite defecte la autoturismul tau, cel mai bine este sa te prezinti pentru o verificare si rezolvarea acestora, inainte de efectuarea inspectiei tehnice. Astfel, poti economisi un drum in plus la ITP, caz in care autoturismul tau nu primeste un certificat nou si valid. Te poti programa la numarul de telefon 0722.103.221, sau sa iti faci programare ITP ONLINE pe formular pus pe site. Puteti sa va programati pentru evaluarea tehnica de luni pana vineri, de la ora 10:00 la ora 18:30.

De ce echipamente dispune o Statie ITP Cluj Napoca?

Black Auto Cluj Sevice, ca si orice alta statie ITP, dispune de toate echipamentele necesare pentru realizarea Inspectiei Tehnice Periodice.

Pentru masurarea gradului de poluare (noxele eliberare de autovehicul) folosim un analizator de gaze. Il putem folosi atat pentru autoturismele pe benzina cat si pentru cele pe GPL. Pentru vehiculele DIESEL, folosim un Opacimetru.

Avem un stand de frana cu role pentru a putea masura performanta sistemului de franare.

Avem un aparat de reglat faruri.

De asemenea, avem si elevator si cric, pentru a putea verifica jocurile din articulatii, care de atlfel sunt foarte importante sa fie depistate la timp.

Ce acte am nevoie pentru ITP?

Pentru a va asigura ca se poate desfasura Inspectia Tehnica Periodica trebuie sa aveti toate actele necesare:

 • Certificat de inmatriculare al vehiculului (original)
 • Cartea de identitate a vehiculului (original)
 • Copie CIF la auto leasing (optional – doar unde este cazul)
 • Asigurarea de Raspundere Auto Civila (original)
 • Cartea de identitate a persoanei care prezinta masina la ITP (original) -> Nu este obligatoriu prezenta detinatorului legal al vehicului (in caz ca masina are alt proprietar)

Fara prezenta documentelor, inspectorul autorizat pentru eliberarea unui certificat de Inspectie Tehnica Periodica nu poate sa deruleze verificarea tehnica a autoturismului. Prin urmare, nu poate nici elibera un Certificat nou si valid.

Programare ITP online Cluj Napoca

Va puteti programa cand doriti in intervalul Luni – Vineri, de la ora 10:00 la ora 18:30. Suntem printre putinele statii ITP autorizate de Registrul Auto Roman care sa beneficieze de program prelungit.

Va puteti programa ONLINE.

Sau va puteti programa la numarul de telefon: 0722.103.221

Va asteptam cu drag la Black Auto Cluj pentru verificarea tehnica a autoturismului dumneavoastra.