Loading

Reparaţii Clima Auto Cluj Napoca de Calitate și Încărcare Freon Cluj

Principul de funcţionare al sistemului de climatizare auto

Sistemul de climatizare auto utilizează un agent frigorific cu punctul de evaporare la o temperatură negativă, care răcește aerul din interiorul autovehiculului.

Maşinile vechi utilizau freonul R12, dar a fost scos din uz când s-a observat că afecta stratul de ozon. Următorul agent frigorific, R134a, s-a dovedit a fi și el dăunător pentru mediul înconjurător. De aceea, la modelele noi, s-a optat pentru o alternativă eco-friendly: agentul frigorific R1234yf, care are un impact mult mai redus asupra atmosferei şi climei.

Sistemul de climatizare e format dintr-un compresor, un condensator, un evaporator, un ventilator, valvă de expansiune, filtru uscător și conducte. Cu ajutorul compresorului, agentul este presurizat, transformându-se din gaz în lichid; procesul de presurizare face că acesta să se încălzească. Agentul presurizat este mai apoi pompat prin condensator (radiatorul de climă din fața mașinii), unde ajunge la o temperatură mai joasă. În continuare, lichidul trece într-o valvă de expansiune, unde se depresurizează, trece în stare gazoasă și, implicit, devine foarte rece. Agentul gazos ajunge apoi în evaporator, unde face schimb de căldură cu aerul din interiorul mașinii, scăzând astfel temperatura ambientală.

Care sunt simptomele unui sistem de aer condiţionat defect?

Cel mai evident semn că există o defecțiune în sistemul de climatizare al mașinii dvs. este acela că găurile de ventilație fie trimit aer cald, fie deloc, atunci când sistemul este pornit.

Trebuie să fii atent dacă aerul oscilează de la cald la rece. Asta înseamnă că sistemul nu poate oferi randamentul necesar şi e posibil să fie nevoie de a efectua fie reparaţii climă auto Cluj Napoca, fie o încărcare freon Cluj Napoca.

Care sunt principalele defecțiuni ale sistemului de aer condiționat care pot genera astfel de probleme?

Microfisuri care cauzează scurgeri ale agentului frigorific

Chiar dacă sistemul de climatizare este etanş, există o marjă normală anuală de pierdere a agentului frigorific. În unele cazuri, scurgerile pot apărea și prin microfisuri ce compromit etanșeitatea circuitului care pot fi cauzate de presiunea crescută a agentului de răcire, de îmbătrânirea sistemului sau de posibile lovituri la nivelul componentelor sistemului de climatizare.

Agentul de răcire este combinat cu un ulei special pentru lubrifierea compresorului. În cazul în care există fisuri mai mari, se pierd cantități din uleiul instalației, motiv pentru care este necesar să se completeze odată cu o încărcare freon Cluj-Napoca sau cu efectuarea altor intervenții la nivelul sistemului de climatizare auto.

Defecțiuni ale compresorului care cauzează scăderea presiunii agentului frigorific

O altă problemă care poate apărea în sistemul de climatizare este la nivelul compresorului. O defecțiune a acestuia duce la scăderea presiunii la care se supune agentul frigorific și, ca urmare, la o răcire a aerului deficitară sau chiar absentă.

Pentru a nu agrava defecțiunile la nivelul compresorului, evitaţi să porniţi aerul condiţionat când auziți sunete neobișnuite  de sub capotă şi apelați la Black Auto Cluj Service, un service auto profesionist pentru reparaţii climă auto Cluj Napoca, încarcare freon Cluj.

De ce să apelezi la un service pentru o încărcare freon Cluj Napoca

Este indicat să apelaţi un service auto profesionist pentru orice problemă apărută la sistemul de climatizare, deoarece reîncărcările frecvente, fără o inspecție tehnică, tratează superficial problema, fără să elimine cauza reală a acesteia.

Printre serviciile pentru sistemele de climatizare auto pe care le oferim la Black Auto Service Cluj, se numără următoarele:

  • Reparații/înlocuiri piese componente ale sistemului de climatizare;
  • Spălarea instalației sistemului de climatizare;
  • Încărcare cu agent frigorific;
  • Ozonificarea interiorului mașinii – prin ozonificare, se îndepărtează mirosurile neplăcute din mașina dvs. și se elimină agenții patogeni acumulați în interiorul acestia.

Contactează-ne pentru Reparaţii Clima Auto Cluj Napoca 

Black Auto îţi pune la dispoziţie o echipă compusă doar din mecanici bine pregătiţi și are în dotare echipamente de ultimă generție, astfel poate face faţă oricărei probleme ce poate apărea la sistemul de climă, şi nu numai. Aceştia te vor trata cu seriozitate, respect și onestitate.

Îţi vom oferi cea mai bună calitate fără a face compromisuri şi reparaţii inutile, folosind echipament performant şi ultimele tehnici în materie de reparaţii auto.

Dorești o programare pentru Reparații Climă Auto Cluj?

Sună la: 0722.103.221