Loading

Reparaţii Clima Auto Cluj Napoca de Calitate si Încărcare Freon Cluj

În România, verile pot fi înnăbuşitoare. Fie că alegi să înfrunţi traficul din oraş sau te porneşti la un drum lung, aerul condiţionat îţi oferă confortul necesar pentru o călătorie plăcută şi pentru că tu să te poţi concentra la drum. Temperatura crescută şi transpiraţia excesivă pot strica experienţă plăcută de a conduce, iar lăsatul geamului de multe ori nu e o soluţie, în special pe arşiţa plină de noxe din oraş.

Pentru a nu fi prins nepregătit în special înainte de concediu, atunci când simţi că sistemul de aer condiţionat nu mai conferă randamentul necesar e momentul să apelezi la un service de încredere pentru ca să efectuezi reparaţii clima auto Cluj Napoca.

Principul de funcţionare al sistemului de climă

Pentru a înţelege mai bine problemele care ar putea apărea la sistemul de climă, e bine să pricepem cum acesta funcţionează.

Agentul frigorific utilizat în sistemele de climă auto este freonul. Maşinile vechi utilizau freonul R12, dar când acesta s-a dovedit că afecta stratul de ozon a fost interzis a se mai comercializa în masă. Astfel s-a trecut la un nou agent şi anume R134a. În urma unor studii s-a descoperit că şi acest tip de freon este dăunător pentru mediu. Acest lucru a generat nevoia de a se găsi o alternativă: R1234yf. Acesta are un impact mult mai redus asupra atmosferei şi climei, devenind încet freonul standard folosit în noile modele.

Sistemul de aer condiţionat de la maşină este bazat pe acelaşi principul de funcţionare ca şi al unui frigider. Acesta folosindu-se de un agent frigorific aflat sub presiune pentru a transfera căldura din interior, în exterior.

Cu ajutorul unui compresor, agentul este presurizat, transformându-se din gaz într-un lichid. Procesul de presurizare face că acesta să se încălzească. Agentul presurizat este mai apoi pompat printr-un radiator, care este asemănător unui grătar prin care trece lichidul. Scopul acestui proces este de a mări suprafaţa prin care agentul de răcire încălzit are indirect contact cu aerul, lucru ce face că acesta să ajungă la temperatura ambientală. Chiar dacă acesta temperatura ambientala este de obicei percepută de noi ca fiind caldă, ea este mai rece ca temperatura iniţială a agentului ce tocmai a fost compresat şi astfel putem zice că lichidul s-a răcit.

După ce agentul frigorific a trecut prin radiator şi are acum o temperatură mai joasă, el va ajunge într-o valvă de expansiune, unde lichidul se depresurizează. Acest proces face că lichidul să devină foarte rece. Agentul depresurizat este pompat printr-un alt radiator, numit vaporizator unde lichidul se transformă în gaz.

Între gazul din vaporizator şi aerul care e pompat de sistemul de ventilaţie în exteriorul vaporizatorului are loc indirect un contact. Astfel aerul se va răci, ideal pentru fi trimis cu ajutorul unor ventilatoare în interiorul maşinii pentru a te ajuta să menţii o temperatura scăzută dorită.

Reparatii Clima Auto Cluj

Care sunt simptomele unui sistem de aer condiţionat defect?

Cel mai evident semn că un sistem de climă nu îşi face treaba, e acela că trimite aer cald prin găurile de ventilaţie sau, în cazul unui blocaj, chiar nu va trimite deloc aer.

După ce-l porneşti, sistemul are nevoie de un pic de timp pentru a răci aerul, astfel dacă simţi că aerul nu este rece pe moment, acest lucru nu reprezintă neapărat o problemă dacă în timp va începe să trimită constant are rece.

Trebuie să fi atent dacă aerul oscilează de la cald la rece. Asta înseamnă că sistemul nu poate oferii randamentul necesar şi e posibil să fie nevoie de a efectua fie reparaţii climă auto Cluj Napoca, fie o încărcare freon Cluj Napoca.

Sistemul prin care circulă agentul de răcire, în multe cazuri freon este un sistem etanş. În teorie, dacă nu există nici o scurgere, acesta ar trebui să ţină indefinit, în contrast de exemplu cu cutia automată care are nevoie de un schimb ulei cutie automată după un anumit grad de utilizare.

Este recomandat de catre experti sa faci anual o curatare si dezinfectare a sistemului AC folosind ozon si sa schimbi freon-ul odata la 3 ani.

Chiar dacă sistemul e etanş, din păcate, în practică pot apărea micro fisuri ce compromit etanșeitatea circuitului şi din cauza presiuni mari la care agentul de răcire este supus prin circuit să cauzeze în timp pierderi.

De multe ori, aceste pierderi nu pot fi sesizate cu ochiul liber, ele fiind minuscule şi necesitând o bună perioadă pentru a-şi face simţit efectul. Totuşi, ele se pot observa indirect, prin faptul că sistemul pierde randament.

Agentul de răcire, pentru lubrifiere este combinat şi cu un ulei special, astfel dacă fisurile sunt mai mari vor apărea scurgeri de ulei ce pot fi sesizate.

Reparatii Clima Auto Cluj

Vara, dacă aerul condiţionat merge constant, s-ar putea să formeze condens şi să apară scurgere de apă sub maşină. Acest condens nu trebuie să fie motiv de îngrijorare, el fiind normal, dar e bine să monitorizezi consistenţa lichidului, culoarea şi să te asiguri că apare doar când aerul condiţionat a fost operaţional şi afară este cald.

Dacă nivelul de lichid este scăzut sub un prag, va apărea o degenerare rapidă şi potenţial permanentă a sistemului de climă. În modelele mai noi, aerul condiţionat va înceta să mai opereze dacă senzori detectează ca agentul de răcire este insuficient, tocmai pentru a proteja sistemul.

Totuşi, la modelele mai vechi acest sistem de autoprotecţie poate să lipsească şi pentru a nu fi nevoie să schimbi complet sistemul, e indicat să fi atent la simptomele pentru a putea face la timp o încărcare freon Cluj Napoca şi eventuale reparaţii.

O altă problemă care poate apărea la sistemul de climă, este cea a unei defecţiuni în inima sistemului, şi anume la compresor.

Acesta este supus la mult stress, în special în cazul utilizării frecvente a sistemului de climă. Când compresorul va înceta să funcţioneze corespunzător, când vei da drumul la aerul condiţionat o să poţi sesiza apariţia unor hârâituri ce vin de sub capotă .

Pentru a nu accentua problema şi compromite compresorul, evitaţi să porniţi aerul condiţionat când auzi astfel de sunete şi apelează la Black Auto, un service auto profesionist pentru reparaţii climă auto Cluj Napoca.

De ce să apelezi la un service pentru o încărcare freon Cluj Napoca

Chiar dacă pe piaţă sunt de vânzare kituri de reîncarce manuală cu freon, este indicat să apelaţi un service auto profesionist pentru orice problemă apărută la sistemul de climă.

Motivul principal este că de multe ori aceste reîncărcări, în special dacă sunt frecvente, tratează doar simptomele nu şi cauza problemei, care dacă nu este adresată se poate accentua.

Într-adevăr, pierderile pot să fie minuscule dea lungul timpului şi datorate unui sistem care nu a fost etanşat perfect şi astfel aerul condiţionat să nu necesite nici o intervenţie din partea unui mecanic auto. Totuşi, de cele mai multe ori pierderile sunt cauzate de fisuri ce se pot lărgi în timp şi compromite ireversibil sistemul.

Contactează-ne pentru reparaţii Clima Auto Cluj Napoca 

Black Auto îţi pune la dispoziţie o echipă compusă doar din mecanici bine pregătiţi pentru a face faţă oricărei probleme ce poate apărea la sistemul de climă, şi nu numai. Aceştia te vor trata cu seriozitate, respect și onestitate.

Îţi vom oferi cea mai bună calitate fără a face compromisuri şi reparaţii inutile, folosind echipament performant şi ultimele tehnici în materie de reparaţii auto