Loading

De ce ai nevoie de un service specializat in reparatii masini hibride

Masinile hibride sunt masini care folosesc atat un sistem de propulsie cu pile de combustie cat si un sistem electric. Acesta este diferenta principala intre o masina hibrida si una conventionala. Este indicat ca atunci cand ai nevoie sa iti repari masina sau sa faci reviziile necesare acesteia, sa apelezi la un service auto care are personal specializat in masini hibride.

De ce ai nevoie de un service specializat in reparatii masini hibride

Bateria

Atunci cand vorbim de un autoturism conventional, in momentul in care ai oprit masina, motorul acesteia nu va mai transmite putere bateriei. Singurul pericol care exista in repararea unei baterii la o masina conventionala, este daca nu ai deconectat-o corect inainte de a lucra la ea.

O masina hibrida foloseste o baterie mult mai puternica si care este facuta in asa fel incat sa poata sa se porneasca singura daca este nevoie de ea in operatiunile masinii. Acest lucru o face sa fie mult mai periculoasa decat o baterie normala.

Unul dintre riscurile pe care mecanicii si-l asuma atunci cand trebuie sa repare bateria, este riscul mare de electrocutare din cauza voltajului mare din sistemul electric. Acestia trebuie sa se asigure ca port echipament de protectie adecvat.

Un alt risc ar fi daca bateria nu este deconectata complet inainte de a se lucra la ea, risc care poate sa produca daune vehiculului.

reparatii masini hibride

Sistemul Electric

Sistemul electric este unul avansat si complicat, ca sa nu mai spunem ca technologia este inca una destul de noua. Vestea buna este ca sunt sanse foarte mici sa ai nevoie de reparatii la el. De cele mai multe ori este de ajuns sa repari sau sa inlocuiesti bateria.

Daca totusi ai nevoie sa repari sistemul electic, este indicat sa apelezi la un service cu personal specializat in reparatii masini hibride.

Frane

De cele mai multe ori, franele rezista mult mai mult decat la masinile conventionale. Masinile hibride folosesc un sistem de franare regenerativ, cea ce inseamna ca transforma energia kinetica din motor in energie mecanica pentru a incetini vehiculul. Sistemul de franare regenerativ produce mai putina frictine componentelor de franare, ceea ce le face sa reziste un timp indelungat.

In anumite modele de masini electrice, sistemul de franare regenerativ este folosit si pentru a incarca bateria in timp ce conduci, ceea ce duce la prelungirea vietii bateriei.

Senzorul de Oxigen

Senzorul de oxigen folosit de catre masinile hibride este similar cu cel folosit de masinile conventionale. Acesta nu trebuie neglijat, si schimbat atunci cand este nevoie pentru a preveni scaderea in eficienta a combustibilului.

Sistemul de emisie si evacuare a unei masini hibride este unul complex, si poate fi dificil atunci atunci cand este nevoie sa se lucreze la el. Cel mai sigur este sa apelezi la mecanici specializati in reparatii masini hibride.

Convertor catalitic

Masinile hibride sunt mai predispuse sa aiba probleme cu convertorul catalitic decat masinile conventionale.

Pentru a prelungi viata masini hibirde si a evita sa ai nevoie de reparatii dese, te sfatuim sa protejeazi bateria si sa o incarci folosind sistemul de franare regenerativ. De asemenea atunci cand pornesti masina este bine sa o pornesti incet fara sa accelerezi prea tare. Si bineinteles apeleaza mereu la un service auto specializat atunci cand ai nevoie de reparatii masini hibride.