Loading

Reparaţii motor și înlocuire componente motor Cluj Napoca

Motorul e mecanismul central al unui autovehicul. Din păcate, ca şi oricare altă componentă auto, motoarele nu sunt imune la defecţiuni şi uzură.

Acesta este un mecanism sofisticat, în special la autovehiculele recente, unde pe lângă partea mecanică are şi o componenta electrică care asigură controlul optim al motorului.

Datorită rolului important pe care-l are motorul, de cele mai multe ori când apare o defecţiune mai serioasă la el, acesta va duce la inabilitate maşinii de a mai funcţiona.

Anumite defecţiuni ce pot apărea la motor vor afecta integritatea componentelor interne, fiind necesară dezasamblarea completă a acestuia şi înlocuirea componentelor afectate.

Dacă motorul este bine întreţinut, nu este foarte uzat şi nu a fost supus unui accident violent există şanse mari ca el să poată fi reparat. Din nefericire, sunt cazuri în care motorul este ireparabil, şi va fi necesară înlocuirea motorului în întregime.

Inlocuire componente motor

Este important ca manopera realizată la motor să fie de calitate şi executată cu răbdare. Acesta componenta centrală este supusă constant unui stress, iar orice iregularitate în ciclul de funcţionare poate duce la cedarea întregului mecanism. Astfel veţi fi nevoit la scurt timp să reefectuaţi reparaţia sau poate chiar la a fi necesar un schimb complet de motor.

Acest lucru face ca reparatul unui motor să fie accesibil doar unor specialişti ca şi cei din componenţa personalului de la Black Auto, care au la dispoziţie un echipament sofisticat şi cunoştintele avansate necesare. Noi vă oferim reparaţii motor şi înlocuire componente motor Cluj Napoca de cea mai înaltă calitate.

Pentru a evita pe cât posibil o reparaţie costisitoare este recomandat să îi oferiţi motorului atenţie periodică, atât în a urmări semnele care indică o posibilă defecţiune cât şi preventiv, efectuându-i revizii regulate.

Probleme ce pot apărea la motor

În principiu, motoarele sunt special proiectate pentru a rezista mult timp dacă le este asigurată o întreţinere constantă şi nu sunt supuse la excese din partea şoferilor. Totuşi ele nu sunt imune la probleme. De acea este important pentru a sesiza din timp anumite defecţiuni ce pot apărea la motor şi să acţionaţi rapid înainte ca acestea să se agraveze şi să dezafecteze ireversibil motorul.

1. Motorul nu porneşte

Cu toate ca iniţial poate părea că în acest caz problema este la motor, de cele mai multe ori acesta nu va porni din cauza unor motive ce nu ţin efectiv de motor.

Cel mai frecvent fiind de la baterie, şi se manifesta în general atunci când motorul scoate un sunet cum ar începe o turaţie, dar nu reuşeşte să efectueze nici măcar una. Puteţi verifica dacă problemă are ca şi origine bateria prin a încerca să aprindeţi farurile. Dacă acestea nu se aprind, sunt şanse mari ca bateria să fie descărcată.

Dacă totuşi bateria este încărcată şi motorul nu porneşte, este posibil să fie una din următoarele cauze: sistemul de igniţie să fie defect, motorul să nu primească destul combustibil din vari motive sau electromotorul să fie defect. În acest caz, indicat este să apelaţi la un service auto pentru a diagnostica corect problema şi a vă asigura ca ea este remediată prompt înainte să cauzez alte probleme conexe

2. Motorul fumegă

Dacă observaţi că din motor iese fum sau aburi este recomandat să opriţi imediat autovehiculul şi să apelaţi la un service auto profesionist care să vă sfătuiască în privinţa următorilor paşi. Nu încercaţi să reporniţi maşina pentru ca orice şoc poate duce la accentuarea problemei şi potenţial la nevoia efectuării unei reparaţii motor sau chiar înlocuirea acestuia.

3. Motorul se supraîncălzeşte

Supraîncălzirea motorului poate cauza defectarea acestuia, în special dacă acesta se întâmplă frecvent. Principala cauză este sistemul de răcire, dar este posibil să fie şi din cauza unor defecţiuni interne

Sistemul de răcire al motorului poate avea un randament scăzut deoarece:

  • Nivelului lichidului de răcire este scăzut
  • Radiatorul s-a deteriorat sau înfundat
  • Ventilatorul este defect
  • Termostatul nu prezintă o citire corectă a temperaturii

În cazul lichidului de răcire al motorului este recomandat să-l schimbaţi odată la câţiva ani, pentru ca în timp îşi pierde proprietăţile devenind acid. Acest lucru poate duce la oxidarea interioară a motorul şi implicit la distrugerea sa.

4. Zgomote ce provin de la motor

Aceste zgomotele neobișnuite care se aud atunci când motorul este în funcţiune pot fi indicatori ai unei defecţiuni a motorului ce necesită atenţie imediată. Ignorarea acestor sunete poate duce la agravarea problemei şi la cedarea unor componente interne ale motorului necesitând apelarea la un service pentru înlocuire componente motor Cluj Napoca.

Dacă cureau de transmisie a alunecat de la locul său sau este într-o stare proasta, de multe ori se poate auzi un zăngănit de la motor.

Când zgomotele sună mai mult a lovituri sau bocăneli, problemă poate fi mai serioasă. Aceste sunete pot apărea din motive variate, printre cele mai frecvenţe fiind probleme la pistoane, bujie, alimentarea cu combustibil sau la diverşi senzori. Pentru ca o parte din acestea se pot agrava în timp şi pot deteriora motorul este recomandat să apelaţi la un specialist pentru o diagnoză exactă.

Nivelul scăzut al uleiul de motor poate cauza un ticăit ce provine de la supapele din motor care nu sunt destul de lubrifiate. Acesta problemă poate fi uşor corectat prin efectuare unui schimb al uleiului de motor.

reparatii motor

Cum să ai grijă de motor

Pentru a evita pe cât posibil să fie necesar să apelaţi la reparaţii motor sau chiar să trebuiască să fie făcută o înlocuire componente motor Cluj Napoca, e important să aveţi grijă preventiv de motor .

În general motoarele încep să-şi arate limitele de longevitate doar după 12 ani sau la peste 180.000 km parcursă. Dar dacă motorul nu a fost bine întreţinut, acesta va prezenta urme de uzură mult mai rapid. Chiar mai mult, un motor bine întreţinut are şanse mult mai mici să se defecteze critic şi să fie necesară o schimbare completă a sa.

Mai jos sunt prezentate câteva sfaturi de bază pentru a menţine motorul într-o stare bună:

Verifică şi schimbă uleiul de motor – Uleiul de motor are un rol important în a răci motorul, care este supus la mult stress mecanic în timpul funcţionării. Dacă uleiul nu este în cantitate şi concentraţie optimă sau s-a acidifiant în timp, motorul va fi mult mai vulnerabil. De acea este recomandat ca odată la 6.000 km să efectuaţi un schimb de ulei de motor.

Verifică şi schimbă filtrul de aer dacă este murdar – Dacă la pornite trebuie să apeşi în puternic pedala de acceleraţie există şanse mari ca această problemă să fie cauzată de cantitate prea mică de oxigen care ajunge la motor. Acest lucru se datorează în general unui filtru de aer îmbâcsit. Dacă cantitate de oxigen este redusă, motorul va încerca să compenseze, ineficient, prin a arde mai mult carburant pentru a menţine puterea necesară.

Foloseşte combustibil de calitate – un combustibil prost poate afecta funcţionarea motorului şi înfunda filtrele, injectoarele sau alte componente în traseul său. Dacă combustibilul este de o calitate îndoielnică sau a stat prea mult timp în rezervor, din cauza etanolului din componenţa acesta poate atrage molecule de apă şi astfel facilita oxidarea internă a motorului.

Nu ignoraţi martorul de “verificaţi motorul” – Dacă acesta luminiţa rămâne aprinsă pe bord, este recomandat să apelaţi la un service ca şi Black Auto pentru o verificare şi să evitaţi astfel că mici probleme să se agraveze.

Mergi cu maşina la service pentru verificări periodice – Curelele de transmise uzate, bujii defecte sau un motor murdar sunt doar câţiva factori ce pot cauza apariţia unor probleme mai grave la motor. Este recomandat să efectuaţi o dată la câtva timp verificări asupra acestor componente şi să le înlocuiţi în cazul în care prezintă defecţiuni.

Inlocuire componente motor

Black Auto iţi stă la dispoziţie pentru reparaţii motor sau înlocuire componente motor Cluj Napoca

De obicei reparaţiile la motor necesită timp şi atenţie, astfel Black Auto îți oferă o mașină la schimb, în limita mașinilor disponibile, pentru a o folosi pe toată durata reparațiilor.

Ţii stăm la dispoziţie cu o echipă profesionistă şi echipamente de ultimă generaţie în cazul în care motorul maşinii tale dă semne că nu ar funcţiona corespunzător.

Dacă motorul este în stare critică, ne poţi da un telefon 0722-103-221 şi ne vom asigura noi că mașina ta ajunge la service în siguranță pentru a îi se efectua reparaţii motor sau înlocuire componente motor Cluj Napoca

În cazul nefericit în care motorul trebuie schimbat complet trebuie să ţi cont că atunci când se înlocuieşte motorul unui autovehicul, carte de identitate a autovehiculului trebui modificată la Registrul Auto Român (RAR). Este necesar să lucrezi cu un service auto autorizat de către RAR în astfel de situaţii .

Black Auto Cluj este autorizat de către Registrul Auto Român (RAR) pentru a executa servicii de înlocuire a motorului, fiind unul dintre puţinele service-uri din România ce deţine acesta autorizaţie.

Dacă nu ai fost de mult la un service pentru verificări de rutină, fă-ţi o programare chiar azi apelând numărul de telefon 0722-103-221 şi oferă-i motorului tău atenţia necesară unei îndelungi funcţionari.

Contactează-ne cu încredere şi vei avea parte de cel mai profesionist service auto din Cluj Napoca!