Loading

Programare ITP Cluj Oferita de Black Auto Cluj

Din 2020, oferim posibilitatea efectuarii de programari online pentru ITP (Inspectia Tehnica Periodica) in Cluj-Napoca. Vino in service-ul nostru autorizat, iar specialistii nostri te vor ajuta.

Pentru a incepe programarea, apasa aici.

Doar la linkul de mai sus oferim posibilitatea de programare online pentru ITP.

Daca vrei sa vezi si alte programari pe care le poti face la Black Auto Cluj, te invit pe pagina dedicata pentru programari online.

Echipa Black Auto Cluj sustine siguranta conducatorilor auto, precum si siguranta celorlalti participanti la trafic (biciclisti, pietoni, etc). Este foarte important ca fiecare dintre noi sa stie ca poate participa la trafic in conditii depline de siguranta. Fiecare dintre noi ar trebui sa fie responsabil pentru viata lui si sa nu puna pe nimeni in pericol.

Inspectia Tehnica Periodica are rolul de a se asigura ca toti participantii la trafic se afla in deplina siguranta. Are grija ca fiecare conducator auto sa-si efectueze o evaluare a masinii din punct de vedere tehnic cat si a poluarii. Daca autovehiculul nu mai poate oferi siguranta, atunci acesta trebuie retras, nu fortat pana la ultima suflare.

Pentru a ne asigura ca ne indeplinim acest vis, de anul acesta, 2020, am deschis pentru toti conducatorii auto, un departament pentru verificarea periodica a autovehiculelor. Va asteptam in service-ul nostru autorizat pentru inspectia masinii, de luni pana vineri de la ora 10:00 la 18:30.

 

Programare ITP Cluj Sambata:

Timpul fiecaruia dintre noi este foarte important, si tocmai de aceea dorim sa va oferim posibilitatea programarii online pentru Inspectia Tehnica Periodica,  in cursul saptamanii.

De acum inainte va puteti programa online, inainte sa ajungeti la statia ITP Cluj. Astfel, va puteti prezenta pentru Inspectia Tehnica Periodica atunci cand doriti, fara sa trebuiasca sa mai asteptati la coada. Puteti alege data si ora cand va este cel mai la indemana, in limita programului de lucru (L-V: 10:00-18:30).

Va asteptam cu drag la noi!

 

ITP 2020: noutati privind regurile pentru efectuarea unei Inspectii Tehnice Periodice

Ordonanța Guvernului nr. 81/2000, prezinta ca sunt supuse ITP-ului doar masinile inmatriculate sau inregistrate in Romania. In concluzie, nu si pentru cele inmatriculate in alte tari. Aceasta Inspectie ITP, doreste sa asigure ca automobilele care se deplaseaza pe drumurile publice din Romania sunt sigure din punct de vedere tehnic.

In anul 2020, legislatia in vigoare spune ca toate automobilele de uz personal, cele care nu transport persoane sau marfuri, si care au o vechime de mai bine de 12 ani, sunt obligate sa se prezinte la Inspectia ITP in fiecare an.

Proprietarii automobilelor de uz personal, care au vechime sub 12 ani, sunt obligati sa se prezinte pentru Inspectia Tehnica Periodica o data la doi ani.

Proprietarii automobilelor de transport persoane sau marfuri, sunt obligati sa se prezinte pentru Inspectia Tehnica Periodica la fiecare 6 luni.

Proprietarii automobilelor noi, sunt obligati sa se prezinte la Inspectia Tehnica Periodica, o data la trei ani.

Un alt element importat si de retinut, este faptul ca automobilele care detin un Certificat ITP expirat, inmatricularea lor va deveni suspendata automat. Asta inseamna ca proprietarul automobilului nu se poate folosi de autovehicul pentru deplasare. Daca totusi, proprietarul alege sa faca aceasta actiune, risca o amenda de pana la 5800 lei (amenda pentru lipsa unui ITP valid cat si pentru condusul unui automobil suspendat).

programare itp cluj

 

Ce este un ITP?

ITP sau Inspectia Tehnica Periodica se refera la verificarea tehnica a automobilelor. Atunci cand se realizeaza o inspectia tehnica se urmaresc mai multe aspecte, printre care si:

  • gradul de siguranta oferit de autovehicul (atat pentru proprietarul vehiculului, cat si pentru ceilalti participanti la trafic) – ne uitam la toate elementele de siguranta cum ar fi sistemul de franare, sistemul de suspensie, sistemul de rulare, sistemul de directie etc.
  • gradul de poluare – masuram atat nivelul chimic al gazelor eliberate in atmosfera, precum si nivelul zgomotului efectuat de autovehicul. Din cauza numarului foarte mare de masini prezente in jurul nostru, este foarte important sa depistam la timp cand un autovehicul devine prea poluant, prea periculos pentru sanatatea noastra si sa putem lua masurile necesare pentru a remedia problema.
  • gradul de folosinta a autovehicului – este foarte importanta uzura autovehiculelor. Orice vehicul se deterioreaza in timp, iar noi trebuie sa fim atenti atunci cand acesta devine uzat si un pericol pentru conducatorul auto cat si pentru ceilalti conducatori la trafic. Automobilele noastre trebuie sa inspire siguranta si integritate.

In urma diferitelor teste efectuate de service-ul nostru autorizat, certificatul ITP eliberat de Black Auto Cluj atesta daca un vehicul mai poate sau nu participa in siguranta la trafic. Siguranta este o prioritate pentru noi, astfel ca suntem foarte atenti atunci cand efectuam aceste inspectii tehnice.

 

Cat dureaza procedura unui ITP?

Intreaga procedura ITP se efectuaza online pe server-ul Registrului Auto Roman (R.A.R.) si dureaza minim 20 minute. In general, o inspectie tehnica periodica dureaza intre 30 si 40 minute. Au fost inspectii tehnice care au durat si doar 15 minute. Totul depinde de nivelul autovehiculului care se prezinta la efecturarea inspectiei tehnice.

Statia ITP Cluj a noastra dispune de toate echipamentele necesare unei Inspectii Tehnice Periodice. Puteti vedea mai multe informatii despre statia noastra ITP pe pagina noastra dedicata.

Pentru a fi siguri ca puteti fi preluat imediat dupa ce ajungeti la service-ul nostru, va sugeram sa va anuntati in avans, completand formularul de programare ITP Cluj. Va puteti programa in cursul saptamanii, de luni pana vineri de la ora 10:00 la 18:30.

Suntem printre putinele service-uri auto care ofera program prelungit pentru efectuarea Inspectiei Tehnice Periodice, cat si posibilitatea de a fi testat, chiar si in weekend. Noi va asteptam cu drag atunci cand e nevoie sa va eliberati un certificat nou de ITP pentru masina dumneavostra.

 

Ce acte am nevoie atunci cand ma prezint pentru ITP?

Inspectia Tehnica Periodica nu poate fi derulata daca clientul nu se prezinta cu toate actele necesare. Pentru a fi sigur ca aveti tot ce aveti nevoie, va rugam sa consultati lista de mai jos:

  • Certificatul de inmatriculare al autovehiculului (original)
  • Cartea de identitate a autovehiculului (original)
  • Copie CIF la auto leasing (optional – doar unde este cazul)
  • Asigurarea de Raspundere Auto Civila (original)
  • Cartea de identitate a persoanei care prezinta masina la ITP (original)

 

Cand imi pot face programare ITP Cluj?

Va puteti programa online oricand doriti, sau la numarul de telefon 0722.103.221 de luni pana vineri de la ora 10:00 la 18:30.

Suntem printre putinele Service-uri Auto care ofera Inspectia ITP si dupa ora 16:00. Astfel ca fie ca va programati dupa ce ati iesit de la munca, fie ca va programati sambata, noi vom fi disponibili pentru a va efectua Inspectia Tehnica Periodica.

Puteti veni si fara programare, dar atunci riscati sa stati dupa persoanele care si-au facut programare, pentru ca ele vor fi servite cu prioritate. Cel mai bine este sa alegeti una din metodele de programare (online sau telefonic) inainte de a va prezenta la service-ul Black Auto Cluj.

Avand programare, aveti si siguranta ca veti fi preluat atunci, fara sa asteptati dupa altii. De asemenea, avand programare, veti sti si ca in maxim 40 minute, inspectia tehnica va fi gata si ve-ti putea pleca spre celelalte indatoriri pe care le mai aveti in ziua respectiva. Au exista si inspectii tehnice care au durat 15 minute, dar media acestora este de 20-30 minute. Totul depinde de nivelul de prezentare a autovehicului.

 

Cum ajung pentru inspectia tehnica periodica la Black Auto Cluj?

Servicul Black AUTO Cluj se afla pe strada Lombului (fara numar), Cluj-Napoca, Romania. Puteti sa ne cautati pe Google Maps si ve-ti gasi indicatiile de orientare potrivite pentru a ajunge la noi.

Daca aveti programare ITP Cluj, va rugam sa mergeti la Hala nr 4.

De asemenea, daca aveti nevoie de indicatii de orientare, ne puteti contacta si la numarul de telefon: 0722.103.221 si va vom ajuta sa ajungeti la noi.

Nu uitati de actele necesare pentru a putea efectua inspectia tehnica! Nu ne dorim sa parcurgeti tot drumul pana la noi, ca apoi sa va intoarcem pentru ca va lipseste un document. Va rugam sa consultati lista de mai sus cu toate documentele necesare pentru a va asigura ca intradevar vom putea efectua inspectia tehnica atunci cand va doriti.

 

Ce se intampla daca nu primesc certificatul pentru Inspectia Tehnica Periodica?

In cazul in care autovehiculul nu mai poate oferi siguranta atat conducatorului auto cat si celorlalti participanti la trafic, atunci nu se va elibera niciun certificat pentru inspectia tehnica. Se considera ca autovehiculul nu a trecut testul. Prin urmare, va vom instiinta in privinta deciziei de a nu va acordul un certificat nou de Inspectie Tehnica Periodica, precum si care au fost considerentele.

In cazul oricarei inspectii tehnice, automobilele sunt analizate din trei puncte de vedere: deficiente minore, deficiente majore si deficiente periculoase.

Orice vehicul care prezinta doar deficiente minore, acesta va primi un certificat ITP nou. Aceste deficiente minore se refera la defecte care nu au efecte semnificative asupra automobilului sau mediului.

Daca automobilele sunt identificate cu deficiente majore, atunci nu vor primi un certificat nou de Inspectie Tehnica. Aceste deficiente majore se refera la defecte care compromit siguranta automobilului. Poate fi vorba inclusiv de defecte care au efecte majore asupra mediului sau chiar pot sa puna in pericol atat pe conducatorul auto cat si pe ceilalti participanti la trafic.

Daca automobilele sunt identificate cu deficiente periculoase, atunci nu vor primi un certificat nou de Inspectie Tehnica. Aceste deficiente se refera la defecte care reprezinta un risc foarte mare si direct asupra conducatorului auto, cat si asupra celorlalti conducatori la trafic. De asemenea, aceste defecte pot sa aiba efect direct si imediat asupra mediului inconjurator.

Pentru masinile indentificate cu deficiente majore si periculoase, care prin urmare nu primesc un certificat nou de Inspectie Tehnica Periodica, sunt nevoite sa se prezinte din nou in cel mult 30 de zile. In intervalul acestor 30 de zile, proprietarii automobilelor sunt nevoiti sa repare automobilele.

Daca alegeti sa va folositi de autovehicul in continuare, desi acesta nu mai are un certificat de inspectie tehnica valabil, puteti risca atat o amenda cat si suspendarea autovehiculului.

Va sugeram sa nu recurgeti la astfel de actiuni. Va incurajam sa obtineti un certificat de Inspectie Tehnica valid pentru a fi in conformitate cu legea in vigoare, dar cel mai important, pentru a va asigura atat siguranta dumnevoastra, cat si a celorlalti participanti la trafic.

Va incurajam sa va programati pentru efectuarea Inspectiei Tehnice Periodice. Aveti posibilitatea sa faceti asta online, sau la numarul de telefon, 0722.103.221.

Programare ITP Cluj