Loading

Probleme RAR Serie Motor – Ce Poți Să Faci Dacă Vrei Să-ți Schimbi Motorul

Când Pot Să Apară Probleme RAR Serie Motor

Cel mai comun scenariu în care pot să apară acest gen de probleme este acela în care ai cumpărat un autovehicul la mâna a doua (second hand) din străinătate.

Dacă ai fost deja în situația de a cumpăra un autovehicul din străinătate, știi cu siguranță că foarte rar vei încerca să te uiți la seria înscrisă pe motorul de pe mașină atunci când analizezi o mașină în vederea cumpărării. De cele mai mult ori, altele sunt argumentele care influențează decizia ta de a cumpăra mașina sau nu.

Astfel încât sunt șanse să cumperi o mașină care are o serie anume trecută în CIV (cartea de identitate a vehiculului) și cu totul altă serie inscripționată pe motorul mașinii.

În aceste circumstanțe, cea mai simplă soluție este înlocuirea motorului la un service autorizat RAR. 

Acum știi mai multe despre cum pot să apară probleme rar serie motor.

Citește în continuare pentru a afla mai multe informații în legătură cu principale motive pentru care trebuie să apelezi la un service auto autorizat în cazul în care vrei să schimbi motorul masinii.

probleme rar serie motor

 

Modificarea Cărţii de Identitate a Mașinii

În cazul în care se înlocuieşte motorul unui autovehicul, este necesară prezentarea la Registrul Auto Român pentru efectuarea modificării cărţii de identitate a mașinii. 

Pentru ca această modificare să poată fi efectuată și să nu apară probleme rar serie motor, înlocuirea motorului trebuie făcută la un service auto autorizat RAR.

BlackAuto Cluj este autorizat de către Registrul Auto Român (RAR) pentru efectuarea schimbărilor de motor. Este o autorizație rară pe care foarte puține service-uri auto din România o dețin în acest moment.

BlackAuto Cluj este deci unul dintre puținele service-uri auto la care poți apela cu încredere pentru servicii auto rare precum schimbul de motor și dovada serie (necesară la RAR).

Noi ne vom ocupa de montarea motorului și îți vom da devizul care atestă înlocuirea motorului la service-ul Black Auto Cluj. Pe baza acestui deviz și a facturii motorului, te poți prezenta la RAR pentru efectuarea modificării cărţii de identitate a mașinii. 

Înlocuirea motorului în afara reglementărilor legale duce la consecințe nedorite, precum probleme rar serie motor.

O problemă gravă este faptul că NU poți să-ți faci ITP-ul (Inspecția Tehnică Periodică). 

De asemenea, în cazul în care ești oprit pe drum pentru verificări și organul de poliție observă că ești cu motorul schimbat și seria nu este trecută în cartea de identitate a autovehiculului, vei rămâne fără ITP și fără numere implicit.

Doar dacă apelezi la un service autorizat RAR pentru a schimba motorul mașinii tale, poți să te ferești de astfel de probleme.

probleme rar serie motor

Certificatul de Autenticitate RAR

Certificarea autenticității unui vehicul rutier se efectuează numai de către Registrul Auto Român. Certificarea constă în atestarea faptului că principalele elemente de identificare ale vehiculului sunt originale și/sau nu au fost supuse unor modificări neautorizate. Acest proces certifică și identitatea vehiculului în raport cu datele menționate în cartea de identitate a acestuia.

Certificatul de Autenticitate RAR este un document absolut necesar în cazul mașinilor aduse din străinătate și care urmează a fi inmatriculate în țara noastră.

Principalele elemente de identificare ale vehiculului ce sunt verificate sunt:

  • serie sașiu/caroserie,
  • serie motor.

Actele necesare pentru eliberarea acestui certificat de autenticitate sunt:

– actul de identitate al deţinătorului autovehicului;
– cerere activitate R.A.R.;
– carte de identitate vehicul (CIV);
– adeverinţa din partea service-ului auto autorizat care a efectuat operațiunea de înlocuire a motorului.

Dacă service-ul la care ai apelat pentru înlocuirea motorului NU este autorizat de către Registrul Auto Român, acesta NU va putea să-ți elibereze adeverința necesară menționată mai sus. Prin urmare, RAR nu va valida autenticitatea părților mașinii dumneavoastră, întrucât nu puteți dovedi că părțile sunt originale și că nu ați executat modificări neautorizate asupra acestora.

Deci, eliberarea certificatului de autenticitate nu va fi posibilă.

probleme rar serie motor

Vrei Să-ți Schimbi Motorul? Apelează cu Încredere la Serviciile Black Auto Cluj

Conform legislației în vigoare, singurul mod în care poți să-ți schimbi motorul mașinii este să apelezi la un service auto autorizat RAR.

Doar în aceste condiții seria motorului poate fi trecută în cartea de identitate a mașinii (document necesar ITP). Black Auto Cluj este unul dintre puținele service-uri auto care sunt autorizate pentru efectuarea schimbărilor de motor.

Dacă locuiești în orașul Cluj Napoca sau în regiunile învecinate și vrei să înlocuiești motorul autovehicului tău, sună acum fără să eziți la numărul de telefon 0722-103-221 pentru a face o programare.