Loading

Efectuează acum un schimb de filtre si un schimb ulei motor Cluj Napoca

Uleiul de motor este critic pentru bună funcţionarea a maşinii şi pentru a prelungi durata de viaţă a motorului.

În timpul operării, motorul este supus unui stress constant generat de arderea de combustibil şi frecare apărută dintre componentele mobile interne.

Uleiul de motor este folosit pentru a reduce impactul negativ al frecări şi a menţine astfel o temperatură optimă de funcţionare. El are aşadar rol de lubrifiant, creând o peliculă fină între componente motorului.

Pe lângă rolul de a reduce frecare, uleiul de motor conţine diferite chimicale care ajută la menţinerea curată a motorului. Tot acestea îi oferă uleiul proprietăţi alcaline, protejând astfel motorul de acizi şi minimizând coroziunea internă.

În timpul utilizării mici microparticule de metal vor ajunge în ulei din cauza frecării între componente. Aceste particule, combinate cu temperaturile extreme la care este supus uleiul, duc la pierderea proprietăţilor acestuia în timp. În consecinţă, ele pot duce la apariţia unor probleme serioase la motor ce pot duce la defecte majore.

De acea este important să monitorizaţi uleiul de motor şi să efectuaţi un schimb ulei motor Cluj Napoca când acesta este degradat sau insuficient.

schimb ulei motor cluj

Când e necesar sa efectuezi un schimb ulei si filtre Cluj Napoca?

După un anumit număr de kilometri parcurşi

Uleiul e motor îşi pierde încet încet proprietăţile vitale unei bunei funcţionari. De acea el trebuie schimbat după un anumit număr de kilometri parcurşi. Experţii recomandă ca uleiul să fie schimbat după 8000 de km , dar acest număr depinde de tipul de motor şi de tipul de ulei. Anumite uleiuri sintetice pot rezista chiar până la 30.000 km.

De multe ori se întâmplă ca degradarea uleiul să fie vizibilă, dar se poate întâmpla ca culoare şi textura acestuia să nu-i fie afectată în timp ce proprietăţile lubrifiante îi sunt. De acea e important să efectuaţi schimbul de ulei după numărul de kilometri recomandaţi indiferent dacă uleiul arată degradat.

Dacă nu ştiţi când e nevoie să efectuaţi un schimb de ulei, e bine să efectuaţi preventiv un schimb la 8.000 de kilometri parcurşi şi să apelaţi la un service ca şi Black Auto pentru a vă consultaţi cu un mecanic şi a putea astfel să vă planificaţi următorul schimb ulei si filtre Cluj Napoca.

Zgomote în timpul operări sau supraîncălzirea motorului

Având în vedere rolul esenţial pe care uleiul de motor îl are în bună funcţionare a maşinii, când acesta nu-şi îndeplineşte atribuţiile vor apărea inevitabil anumite defecţiuni la motor. Dacă acestea nu sunt adresate prompt, pot duce la nevoia de a efectua reparaţii motor și chiar de înlocuire componente motor Cluj Napoca.

Când uleiul îşi pierde din proprietatiile lubrifiante se pot auzi zgomote ce provin din interiorul motorul când acesta este funcţional. Zgomotele provin de la componentele interne care se freacă într-un mod distructiv între ele. Este extrem de dăunător pentru motor când acest lucru se întâmplă şi poate duce rapid la eroziune şi astfel distrugerea componentelor interne.

Tot din cauza acestei frecări, motorul se poate supraîncălzi ducând la apariţia unor aburi ce provin sub capotă sau la un mirosul persistent de ulei ars. Este recomandat să aşteptaţi până ce motorul se va răci şi să verificaţi uleiul de motor. Dacă acesta este sursa, adresaţi problema înainte să reporniţi maşina.

Este esenţial pentru a efectua un schimb ulei motor Cluj Napoca din timp pentru a preveni apariţia acestor probleme.

schimb ulei si filtre
Nivelul de ulei este scăzut

Este recomandat să verificaţi nivelul de ulei de motor o dată la trei luni. Un nivel scăzut al uleiul de cele mai multe ori înseamnă că nu va ajunge necesarul de ulei la motor şi acest lucru poate cauza supraîncălzirea şi degradarea motorului. În special considerând că cu cât nivelul uleiului este mai scăzut cu atât mai mult acesta se va degrada mai repede.

Uleiul are o culoare neagră sau o textură nisipoasă

În timp, datorită temperaturii mult prea mari la care este supus, ulei se poate degrada termic prezentând o culoare negricioasă. De asemenea, în timpul utilizări, datorită frecări dintre componentele metalice a motorului, microparticule de metal vor ajunge în ulei. El va căpăta astfel o textură nisipoasă.

În ambele cazuri, e necesar să efectuezi un schimb ulei motor Cluj Napoca pentru a-ţi proteja motorul. Totuşi, este important de reţinut că un ulei degradat s-ar putea să nu prezinte aceste particularităţi, de acea e necesar să respectaţi specificaţiile şi să-l schimbaţi după un anumit număr de kilometri recomandaţi indiferent de cum arată.

Când verificaţi uleiul asiguraţi-vă că băţul a fost şters înainte de a efectua verificarea. După ce aţi scos băţul, ar trebui să-l puteţi vedea prin ulei. Un ulei într-o stare bună este de obicei translucent şi nu trebuie să fie opac. În cazul în care nu puteţi vedea băţul de ulei, cel mai probabil este necesară un schimb ulei si filtre Cluj Napoca.

schimb ulei si filtre

Efectuează un schimb ulei motor Cluj Napoca la Black Auto

Comparativ cu schimbul uleiului cutiei de viteza automate unde este nevoie de echipament profesionist, schimbarea uleiul de motor poate fi făcută de către oricine. Totusi, ea necesită timp, răbdare şi prezintă un mare potenţial să murdăriţi atât hainele cât şi în jur. Toate aceste impedimente pot fi evitate apelând la un service auto profesionist pentru un schimb ulei si filtre Cluj Napoca.

Este recomandat de a înlocui şi filtrele de ulei după fiecare schimb de ulei. Pe lângă acest lucru, un service responsabil ca şi Black Auto se va asigura că ulei de motor uzat va fi reciclat corespunzător şi nu va ajunge in mediu. Uleiul de motor este foarte dăunător pentru mediu dacă nu este colectat conform standardelor, contaminând apele şi solul şi afectând în special creşterea plantelor.

Apelează acum la Black Auto, un service de top, cu mecanici pasionaţi ce te vor pune pe tine şi pe maşina ta în prim-plan!