Loading

Tot ce Trebuie sa Stii Despre Reparatii Baterii Auto Cluj

Bateria auto este o baterie reincarcabila, o componenta a vehiculelor cu motor cu ardere interna sau cu motor electric, care produce energia electrica necesara pentru a porni motorul si a alimenta consumatorii electrici.

Functiile unei baterii sunt de a porni motorul masinii, sa alimenteze bujiile in timpul functionarii motorului, sa ofere curent consumatorilor electrici si sa alimenteze cu energie electrica sistemele electronice.

Pentru a prelungi viata bateriei auto cat si a masini tale este bine sa o intretii si sa o verifici din cand in cand. Daca ai avut neplacerea ca aceasta sa se fi stricat poti sa apelezi cu incredere la service-ul nostru pentru reparatii baterii auto Cluj.

reparatii baterii auto cluj

Tipuri de baterii auto

Acidul de plumb: Acesta este considerat un tip conventional de baterii, sunt alcatuite din sase cutii in care placile de plumb sunt scufundate intr-o solutie de acid sulfuric. Aceste baterii se reincarca persistent, dar pot sa isi piarda ireversibil capacitatea in urma unei descarcarii profunde.

Bateriile cu gel: Aceste baterii folosesc un acid imgrosat cu compusi de siliciu. Acest lucru le permite bateriilor sa functioneze in orice unghi si sa-si mentina performanta in timpul descarcarii profunde.

Bateriile realizate prin tehnologia AGM: Aceste baterii sunt o combinatie intre bateriile standard si cele cu gel. Ele folosesc un electrolit lichid care impregneaza o umplutura intre placi. Bateriile AGM sunt rezistente la vibratii, pot sa functioneze in orice unghi, dar sunt sensibile atat la descarcarea profunda cat si la supraincarcare.

Cele mai des intalnite probleme la bateriile auto

Conexiune defectuoasa: Exista posibilitatea ca anumite suruburi sa nu fie stranse suficient si atunci conexiunea dintre baterie si motor sa fie intrerupta. Cand acest lucru se intampla, bateria nu va porni deloc datorita lipsei de conexiune.

Coroziune: Coroziunea este un alt factor care poate sa provoace o coneziune defectuoasa. Pe masura ce se dezvolta mai multa coroziune pe porturi, din cauza contactului mai limitat dintre metal si metal, conexiunea, transmiterea de putere de la baterie la motor devine mai slaba.

Neintretinere / nefolosire: Daca nu ai folosit masina pentru un timp mai indelungat, atunci bateria poate sa nu mai aiba destula putere sa porneasca motorul. Poti sa apelezi la service-ul nostru pentru reparatii baterii auto Cluj, si iti vom pune la dispozitie o masina de schimb pe toata durata reparatiilor pentru a-ti putea continua activitatiile de zi cu zi.

Alternator: Daca ai un alternator defect, atunci acesta nu mai are puterea sa-ti incarce bateria. S-ar putea ca masina sa se porneaza, sa poti sa o conduci pentru o perioada de timp si apoi sa moara, fara sa mai poti sa o repornesti.

Temperaturi extreme: Daca iti lasi masina pentru un timp indelungat in temperaturi extreme, peste 37 de grade celsiu sau sub 12 grade celsius, se pot crea cristale de sulfat de plumb care sa defecteze bateria.

Calatorii scurte excesive: Bateria isi foloseste majoritatea puterii cand porneste masina, daca calatoriile sunt scurte si bateria nu are destul timp sa se reincarce isi poate scurta durata de viata sau chiar sa se strice des.

Eroare umana: Daca uiti sa stingi farurile sau sa inchizi complet portbagajul, peste noapte, bateria se poate descarca complet si sa nu mai poti porni masina in dimineata urmatoare.

Cum iti dai seama cand ar trebui sa apelezi la un service auto pentru reparatii baterii auto Cluj

Pentru a evita sa ai probleme care pot sa apara din cauza unei baterii defecte este bine sa stii cum sa recunosti semnalele date de o baterie defecta.

La ce trebuie sa fi atent:

  • motorul se porneste mai incet decat deobicei,
  • auzi un sunet diferit atunci cand intorci cheia sa pornesti masina,
  • farurile isi pierd din putere atunci cand folosesti alte elemente electronice ale masinii,
  • poti sa observi in jurul bateriei, urme de coroziune sau de lichid,
  • este aprinsa lumina care indica o defectiune la baterie,
  • motorul nu mai porneste deloc.

Atunci cand apelezi la service-ul nostru pentru reparatii baterii auto Cluj, vei avea parte atat de o inspectie vizuala a bateriei (inspectia cablurilor, a lichidului de baterie, a urmelor de coroziune, etc.) cat si a unui test a bateriei.